• Zadzwoń: 61 279 41 16
  • Fax: 61 666 10 59

Ikona

Publikacja: wtorek, 25 lutego 2020r.

Audiobook "Jak Igor Tadka na zbiórkę doprowadził"

Miło nam poinformować, że bajka o Igorze i Tadku doczekała się wersji audio. Zapraszamy do słuchania :) Kliknij - > Bajka w wersji polskiej_do odsłuchu nr ISBN 978-83-950708-1-5 Kliknij - > Bajka w wersji rosyjskiej_do odsłuchu nr ISBN 978-83-950708-2-2

Ikona

Publikacja: piątek, 18 października 2019r.

Szkolenie z WCAG 2.1

28 listopada zapraszamy na szkolenie "Zaprojektuj dostępną stronę internetową i dokumenty cyfrowe zgodnie ze standardem WCAG 2.1"! miejsce: ul. Św. Marcin 29/8, Poznań godziny: 9.30-16.00 W dobie globalizacji szybka i dostępna informacja cyfrowa odgrywa bardzo ważną rolę.

Ikona

Publikacja: czwartek, 3 października 2019r.

Najlepszy projekt

Nasz zeszłoroczny projekt „Audio description across borders, który realizowaliśmy z Fundacją HumanDoc i partnerami z Czech, Ukrainy, Mołdawii i Gruzji - najlepszym projektem Międzynarodowego Funduszu Wyszehradzkiego! :)

Ikona

Publikacja: czwartek, 3 października 2019r.

Lato w teatrze

Tego lata Teatr Fredry z Gniezna realizował projekt "Lato w teatrze", w którym aktywnie i z przyjemnością uczestniczyliśmy. Przeprowadzilismy warsztaty dla dzieci, zapoznając ich ze społecznością osób niewidomych i niesłyszących. Warsztaty rozpoczęły się w poznańskim (...)

Ikona

Publikacja: środa, 2 października 2019r.

Konferencja naukowa "Republika Musicali"

7 czerwca 2019 w Poznaniu, wzięliśmy udział w konferencji naukowej "Republika Musicali", gdzie mieliśmy możliwość opowiedzieć o audiodeskrypcji do... musicali :)

Ikona

Publikacja: środa, 2 października 2019r.

Audiodeskrypcja w Warszawie - kontynuacja projektu

W czerwcu 2019 do Warszawy przyjechali nasi partnerzy z Mołdawii, Ukrainy, Czech i Gruzji, by kontynułować projekt rozpoczęty w Mołdawii. Zreazlizowaliśmy warsztaty, w ramach których uczestnicy opracowali skrypty do kilku filmów fabularnych we własnych językach. Projekt realizowany (...)

Master Class na Molodist w Kijowie

W maju 2019, jako partner fundacji HumanDoc, mielismy okazję prowadzić master class z audiodeskrypcji na festiwalu filmowym Molodist w Kijowie (Ukraina).

Warsztaty w CKWZ we Wrocławiu

W dniach 8-12 kwietnia, w ramach projektu Castle, we wrocławskim Centrum Kultury odbyły się międzynarodowe warsztaty, dotyczące udostępniania kultury. Wzięliśmy oczywiście czynny udział :)

Konferencja o dostępności w Mołdawii

W kwietniu 2019, podczas wyjazdu na warsztaty do Kiszyniowa w Mołdawii, wzięliśmy udział w Konferencji o dostępności. Mówiliśmy o audiodeskrypcji, napisach, języku migowym i opowiadaliśmy, jak sytuacja ww. usług dostępności wygląda w Polsce. Projekt realizowany przez Fundację HumanDoc (...)

Ikona

Publikacja: wtorek, 26 marca 2019r.

Audiodeskrypcja w Mołdawii

W dniach 29 marca - 3 kwietnia przeprowadzimy warsztaty z audiodeskrypcji w Kiszyniowie (Mołdawia). W projekcie wezmą udział przedstawiciele organizacji NGO z Mołdawii, Gruzii, Ukrainy, Czech i Słowacji. Projekt realizowany przez Fundację HumanDoc, finansowany przez Międzynarodowy Fundusz Wyszehradzki.

Strona 1 z 2

1. «