• Zadzwoń: 61 279 41 16
  • Fax: 61 666 10 59

O fundacji

Fundacja „Otwieramy Kulturę i Sztukę” powstała z myślą o osobach z niepełnosprawnościami. Naszym celem jest integracja społeczna oraz umożliwienie pełnego uczestnictwa w życiu kulturalnym i artystycznym. Mamy nadzieję, że nasze działania, polegające na propagowaniu audiodeskrypcji, języka migowego i napisów dla niesłyszących OTWORZĄ KULTURĘ i SZTUKĘ dla wszystkich.

Oferujemy kompleksowe usługi w zakresie udostępniania filmów, spektakli teatralnych i wystaw w galeriach dla osób niewidomych i niesłyszących:

• opracowujemy audiodeskrypcję i napisy,
  • zapewniamy tłumaczy języka migowego (PJM = Polski Język Migowy),
  • wypożyczamy sprzęt do audiodeskrypcji (nadajniki, odbiorniki, słuchawki),
  • zapewniamy wsparcie merytoryczne w realizacji wydarzenia kulturalnego, dostosowanego dla osób z niepełnosprawnościami zmysłowymi,
  • organizujemy warsztaty z audiodeskrypcji i napisów dla niesłyszących,
  • pośredniczymy w organizacji szkoleń z Polskiego Języka Migowego, organizowanych w siedzibie naszego Partnera (Fundacji Pomocy Osobom Niesłyszącym TON),
  • organizujemy szkolenia z orientacji przestrzennej i bezpiecznego poruszania się osób z uszkodzonym wzrokiem.

Zapraszamy do współpracy!